Bosch varmepumpe 8100i

Ferdig installert, inkl. mva. kr. 21.000,-*

Tilbudet gjelder fra 25. desember 2021 – 31. januar 2022

Panasonic varmepumpe CZ25

Ferdig installert, inkl. mva. kr. 20.000,-*

Tilbudet gjelder fra 25. desember 2021 – 31. januar 2022

* inntil 20 km fra vår kontoradresse i Nannestad. Ved lengre avstander kommer det et kjøretillegg.

Er investeringskostnaden verdt det?

Levetiden for en varmepumpe er 12-15 år. I forhold til en investering som f eks etterisolering er prisen for en varmepumpe lavere. Investeringen for en varmepumpe blir for de fleste nedbetalt på 3-6 år, gitt en strømpris på 1 kr pr. kWh. Er strømprisene på et høyere nivå, blir det enda mer lønnsomt.

Disse får mest ut av strømsparing med en luft-til-luft-varmepumpe:

  • Bruk av panelovner som oppvarming.
  • Åpen planløsning.
  • Boliger på ett plan.
  • Dårlig isolert bolig.
  • Har lav temperatur på soverom
  • Varmepumpe som er tilpasset det lokale klimaet.
  • Jevnlig vedlikehold.
  • Riktig kapasitet på varmepumpen.

Spar strøm med luft-til-luft-varmepumpe. 

Oppvarming er gjerne det som gir økt strømforbruk i en bolig. En luft-til-luft-varmepumpe kan bidra til oppvarmingen, men det kommer blant annet an på hvilken planløsning du har.

En gjennomsnittlig norsk bolig er på 120 m2. Ifølge SSB vil den ha et gjennomsnittlig strømforbruk på ca. 17 000 kWh. Det gjelder både for eneboliger, rekkehus og leiligheter.

Hvor mye strøm kan du spare med en luft-til-luft-varmepumpe?

Ett innsparingseksempel fra Enova og Norsk Varmepumpeforening tar utgangspunkt i et totalt årlig energiforbruk på 15 000 KWh, inkludert blant annet vedfyring.

Ifølge deres noe strenge beregninger vil en slik husholdning kunne spare 2900 kWh i året med en luft-til-luft-varmepumpe, eller nær 20% av det totale strømforbruket. Har du en årlig strømregning på kr 30 000 vil du spare kr 6 000.

Utgangspunktet for beregningen er en bolig med åpen planløsning, og at romoppvarming utgjør 55% av det totale energibehovet. Varmepumpen antas å stå for 60% av romoppvarmingen.

Utetemperatur

Effektfaktoren varierer mye utifra hvilken utetemperatur det er. I september-oktober kan den være på 4-5, mens i -25 er den kanskje på 2. En gjennomsnittlig årsvarmefaktor er kanskje 3.