Ladebokser

Fra juli 2022 ble ladeboks et krav, når du oppretter et nytt ladepunkt for regelmessig lading av bilen din. Det har ikke tilbakevirkende kraft, men det anbefales at du installerer en hjemmeladeboks der du vanligvis lader. 

Bruk av ladebokser, øker sikkerheten

Det er flere som fremdeles lader fra stikkontakten. Om du fortsatt lader fra stikkontakt følger du ikke kravene fra DSB. Vanlige stikkontakter er ikke egnet for belastningen elbillading gir over tid. Det gir større risiko for varmgang i kablene, som igjen resulterer i brannfare. Spesielt skummelt kan det være om du lader om natten, som mange velger å gjøre. Om skulle oppstå brann på grunn av feil lading, kan det føre til avkorting på forsikringen.  

I tillegg går det mye tregere enn lading med ladeboks. Da kan du også lade elbilen om natten, uten å være bekymret for hvorvidt det kan bryte ut en brann. 

Smart ladeboks

Smarte energieffektive ladebokser er blitt et yndet alternativ fordi det lar deg bestemme hvor mye effekt elbilen din skal få, og lar deg lade når det er mest fornuftig ut fra strømprisene. 

Om du i tillegg installerer en smart strømmåler (AMS) vil du kunne tilpasse strømforbruket ytterligere, og gjøre strømsparingen enda mer effektiv. Med AMS vil du alltid ha fulladet bil, selv om du lader til tidene på døgnet der det koster minst.

Smarte ladebokser lar deg som regel også stille inn en tid for når du skal lade. Har du spotpris er det ofte billigere å lade på nattetid, når det er mindre pågang på el-anlegget. Det anbefales også at man sprer strømforbruket utover døgnet, for strømnettets skyld. Det minimerer risikoen for skader og strømbrudd, som vi alle er tjent med. 

Easee Charge Lite

Easee har sluppet løs den første modellen i rekken av nestegenerasjons Easee-produkter. Easee Charge Lite er en kostnadseffektiv, stilren ladeboks som tåler både sludd, regn, vind og minusgrader.

En av de mest etterspurte nyhetene i Charge Lite, er muligheten for å kontrollere laderen uten å være tilkoblet internett. Du Kan enkelt koble opp ladeboksen via Bluetooth, og starte/stoppe lading, sjekke ladehastighet og låse/låse opp ladekabelen uten å gå via skyen.

Charge Lite er bakoverkompatibel med eksisterende Easee-produkter. Det betyr at den passer inn i de gamle bakplatene, og at den kan bruke tilleggsutstyr som Easee Equalizer.

Kombinerer du Charge Lite med Equalizer får du full dynamisk last- og fasebalansering mot resten av boligen. Det innebærer at laderen til enhver tid vet hvor mye strøm som brukes i husstanden, og tilpasser ladehastigheten deretter. Uvurderlig dersom du har lav kapasitet på hovedsikringen og ikke vil risikere at strømmen går når du slår på platetoppen mens bilen lader.

ZAPTEC GO

Smart ladestasjon til hjemmebruk. Det er klart du helst vil lade hjemme. Da har du friheten til å lade når det passer deg, og kan tilpasse ladingen til når strømmen er billigst.

Hvis du eier en hytte, følger samme anbefaling som primærboligen. Strømnettet på hytta er ofte mindre robust enn hjemme, og er ikke dimensjonert for apparater som trekker mye strøm. Samtidig kan trafoen være langt unna. Derfor er det ekstra viktig med en ladeboks, sånn at du får mest mulig stabil lading og unngår varmgang.  

Vi tilbyr gratis befaring. Ta kontakt med oss!

Send oss en henvendelse

Hvordan ønsker du å få svar på din henvendelse? *Du må velge minst ett alternativ.